Janne Kristiansen, norsk advokat, blant annet kjent fra sin rolle som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste.

Janne Kristiansen var fast forsvarer i Borgarting lagmannsrett fra 1986 og i Moss tingrett fra 1990.

Hun har har hatt flere sentrale verv i Den Norske Advokatforening. Hun var leder av Forsvarergruppen av 1977, samt medlem og senere formann i Den Norske Advokatforenings lovutvalg for strafferett og straffeprosess (1990–2002). Siden våren 2002 var hun medlem av Den Norske Advokatforenings menneskerettighetsutvalg, frem til hun fra 2004 ble leder for gjenopptakelseskommisjonen.

Hennes åremål utløp derfra i 2009, og hun ble da ny sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Hun fråtrådte stillingen 18. januar 2012 etter å ha røpet at norsk etterretningstjeneste opererte i Pakistan. Kristiansen har etter dette vært tilknyttet Justis- og beredskapsdepartementet.

Kristiansen har hatt flere verv i offentlige utvalg. Hun var med på utarbeidelsen NOU 1996:15 som evaluerte justismordet av Per Kristian Liland.

Hun var også med og avga NOU 2003:18 om Rikets sikkerhet (Straffelovkommisjonens delutredning VIII) og NOU 2003:21 om Kriminalitetsbekjempelse og personvern – politiets og påtalemyndighetens behandling av opplysninger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.