Janne Kristiansen, norsk advokat, blant annet kjent fra sin rolle som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste.

Janne Kristiansen var fast forsvarer i Borgarting lagmannsrett fra 1986 og i Moss tingrett fra 1990.

Hun har har hatt flere sentrale verv i Den Norske Advokatforening. Hun var leder av Forsvarergruppen av 1977, samt medlem og senere formann i Den Norske Advokatforenings lovutvalg for strafferett og straffeprosess (1990–2002). Siden våren 2002 var hun medlem av Den Norske Advokatforenings menneskerettighetsutvalg, frem til hun i fra 2003 ble leder for gjenopptakelseskommisjonen.

Hennes åremål utløp derfra i 2009, og hun ble da ny sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Hun fråtrådte stillingen 18. januar 2012 etter å ha røpet at norsk etterretningstjeneste opererte i Pakistan. Kristiansen har etter dette vært tilknyttet Justis- og beredskapsdepartementet.

Kristiansen har hatt flere verv i offentlige utvalg. Hun var med på utarbeidelsen NOU 1996:15 som evaluerte justismordet av Per Kristian Liland.

Hun var også med og avga NOU 2003:18 om Rikets sikkerhet (Straffelovkommisjonens delutredning VIII) og NOU 2003:21 om Kriminalitetsbekjempelse og personvern – politiets og påtalemyndighetens behandling av opplysninger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.