Jan Magne Førde

Faktaboks

Jan Magne Førde
Født
2. februar 1962

Artikkelstart

Jan Magne Førde er en norsk jazzmusiker, trompetist og komponist.

Førde var medlem av gruppen Søyr fra 1982 til 1986, ledet Bodega Band fra 1985 til 1989, og har vært sentral som utøver og komponist i den folkemusikkorienterte gruppen Orleysa fra 1988. Han har vært med i The Brazz Brothers siden starten i 1982.

Produksjon

I tillegg til å ha medvirket på en rekke plateinnspillinger med Søyr, Bodega Band, Orleysa og The Brazz Brothers har han også utgitt musikk i eget navn. I 1996 utgav han albumet Enough of That Jazz, der han trekker inn musikalske elementer fra flere jazzbeslektede sjangere, og i 1998 kom Domen som ble nominert til Spellemannprisen i Åpen klasse samme år. Hans neste soloplate, Breeze, ble utgitt i 2008 og blander sjangrene jazz, rock og folkemusikk i et nyskapende elektroakustisk lydbilde. I 2017 kom albumet Mezzing som er innspilt live i Nidarosdomen i 2016 og spesialkomponert til akustikken i domkirken.

Førde er en allsidig komponist som har skrevet over 250 komposisjoner for varierte ensembler. Han har arbeidet med artister som Lester Bowie, John Surman, Jan Eggum, Palle Mikkelborg, Åge Aleksandersen, Halvdan Sivertsen, Tre Små Kinesere, Gøran Fristorp, Steinar Albrigtsen, Knut Reiersrud, Sigvart Dagsland, DumDum Boys og Sissel Kyrkjebø.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg