Jamie Cullum er en britisk sanger/pianist som blander jazz, pop og rock til en stil som kan minne om artister som Harry Connick Jr., Norah Jones og Peter Cincotti. Hans melodiske tilnærming til jazzen har gjort denne sjangeren mer tilgjengelig for den allmenne lytter og dette kombinert med hans egne komposisjoner og tolkninger av aktuelle poplåter, har gjort Jamie Cullum til Storbritannias mest selgende jazz-artist noensinne.

Jamie Cullum er i dag kanskje mest kjent for sin tolkning av Rihanna’s «Don’t stop the music». Hans siste album «Momentum» (2013) er i stor grad et pop/rock-inspirert album og viser tydelig hvor han plasserer seg sjangermessig som artist, men han har også bevart noe av den kjente jazztilnærmingen han først ble kjent for. Han har siden starten av karrieren gått en lang vei fra å å være ung jazzmusiker til den pop/rock-inspirerte artisten og instrumentalisten han er i dag.

Opp gjennom årene har han hentet mye inspirasjon fra pianister som Oscar Peterson, Miles Davis og Dave Burbeck. Dette kom tydeligst frem i starten av karrieren da han reiste rundt i Paris og spilte på jazzklubber. Dette er hans første album «Heard it all before» (1999) preget av, et album som kun solgte mellom 500 og 700 eksemplarer. Twentysomething nådde over tre millioner solgte eksemplarer.

  • 2003: Twentysomething
  • 2009: The pursuit
  • 2013: Momentum

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.