Jahn Magnus Johansen

Faktaboks

Jahn Magnus Johansen
Født
15. juli 1967, Oslo

Artikkelstart

Jahn Magnus Johansen er en norsk ballettdanser og ballettmester ved Nasjonalballetten. Han er utdannet ved Bolsjoj teatrets ballettskole i Moskva og Den Norske Operas Ballettskole i Oslo.

Karriere

Jahn Magnus Johansen var aspirant i Nasjonalballetten i 1985, deretter var han to sesonger ved The Washington Ballet før han ble ansatt ved Nederlands Nasjonalballett i 1989. Som solist og førstedanser i Nederlands Nasjonalballett har han danset en lang rekke ledende roller både i det klassiske repertoar og i moderne koreografier av for eksempel Martha Graham, Glen Tetley, William Forsythe, Hans van Manen og Rudi van Dantzig med fler. Johansen har turnert og hatt flere store gjestespill verden over og gjestet også i Nasjonalballetten, blant annet i Svanesjøen (2000) og Duo Consertant (2004)

I 2006 returnerte Jahn Magnus Johansen til Nasjonalballetten som ballettmester og fra 2012 var han assisterende ballettsjef. Fra 2015–2019 virket han som professor i klassisk ballett og studieprogramansvarlig for bachelorutdanningen i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo. Fra høsten 2019 returnerte han til stillingen som ballettmester ved Nasjonalballetten.

Han er sønn av Jahn Otto Johansen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg