Iveco

Artikkelstart

Iveco er en internasjonal lastebilprodusent dannet i 1975, eid av CNH Industrial fra 2013.

Faktaboks

Også kjent som
Industrial Vehicles Corporation

Virksomhet

Iveco lager lastebiler, busser, lette nyttekjøretøy, brannbiler, spesialkjøretøy og militære kjøretøy under merkene Iveco, Astra og Magirus.

Historie

Selskapet ble grunnlagt i 1975 ved en sammenslutning av buss- og lastebilfabrikkene til Fiat, OM (Officine Macchine) og Lancia i Italia, Magirus-Deutz i Tyskland og Unic i Frankrike.

I 1983 laget konsernet sin første modell under eget merke (TurboStar). I 1986 kom italienske Astra og britiske Ford Truck med og i 1991 spanske Pegaso og britiske Seddon Atkinson.

I 1999 slo Iveco og Renault sin bussvirksomhet sammen til Irisbus, senere heleid av Iveco fra 2003. Iveco ble adskilt fra Fiat i 2011 og ble en del av Fiat Industries, og har siden CNH Industrial ble dannet i 2013 ved sammenslutningen av Fiat Industries og CNH Global vært eid av CNH Industrial.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Halvdan Korsmo

Bør denne artikkelen overføres til fagansvarlig lastebiler?

svarte Georg Kjøll

Hei Halvdan. Flytter denne artikkelen over til deg nå. Vi driver og omorganiserer bedriftskategorien for tiden, men hvis du ser andre artikler som du mener burde ligget hos deg er det bare å sende meg en mail, og si hvilke det gjelder, så skal jeg se på det.Med vennlig hilsen,Georg KjøllRedaktør

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg