Isabel dos Santos er en angolansk forretningskvinne, ifølge magasinet Forbes Afrikas rikeste kvinne. Datter av Angolas president José Eduardo dos Santos og hans første kone, russiske Tatiana Kukanova.

Isabel dos Santos ble født i Baku i Aserbajdsjan, utdannet som elektroingeniør ved King's College i London. Der møtte hun Sindika Dokolo, en rikmannssønn fra Den demokratiske republikken Kongo. Paret har et stort politisk og økonomisk nettverk og stor innflytelse.

Dos Santos’ forretningsimperium er ifølge Forbes verdt mer enn 3 milliarder amerikanske dollar. Hennes første investeringer var i Luandas natteliv, der hun ble deleier i flere restauranter og nattklubber. Hun har betydelige eierinteresser i blant annet bank og telekom i både Angola og Portugal. Hun er også president i angolanske Røde Kors.

Forbes og andre som har undersøkt dos Santos’ forretninger mener hun har investert på vegne av sin far, som i juni 2016 utnevnte henne til å lede det nasjonale oljeselskapet Sonangol. Mannen som tok over for hennes far som president i landet, João Lourenço, avskjediget Isabel dos Santos som leder for Sonangol i november 2017, kun to måneder etter at han kom til makten.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.