Iram Haq er en norsk-pakistansk skuespiller, regissør, filmmanusforfatter og sanger. Haq er utdannet ved Westerdals reklameskole.

I 2013 skrev hun manus til og regisserte spillefilmen Jeg er din, en kjærlighetshistorie om en enslig mor, framstilt av Amrita Acharia. Filmen ble valgt som Norges Oscar-kandidat for 2014.

I 2003 skrev hun manuset til sin første kortfilm, Trofast, som ble regissert av Trond Fausa Årvaug. Filmen ble valgt som eneste norske bidrag til filmfestivalen i Venezia i 2004. I 2009 skrev Haq manus til, spilte i og regisserte animasjonsfilmen Skyplappjenta. Filmen vant prisen The Ellen Award under kortfilmfestivalen Aspen Shortfest året etter. Skyplappjenta ble dessuten utgitt som en bildebok av Cappelen Damm i 2009, med tegninger av Endre Skandfer.

Som skuespiller har Haq spilt i kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Blant annet hadde hun hovedrollen som Jasmin i filmen Import-eksport av Leon Bashir (2005) og rollen som Fatima Silmandar i NRKs tv-serie Borettslaget (2002).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.