Iram Haq er en norsk-pakistansk skuespiller, regissør, filmmanusforfatter og sanger. Haq er utdannet ved Westerdals reklameskole.

I 2013 skrev hun manus til og regisserte spillefilmen Jeg er din, en kjærlighetshistorie om en enslig mor, framstilt av Amrita Acharia. Filmen ble valgt som Norges Oscar-kandidat for 2014. Hva vil folk si kom i 2017, også både skrevet og regissert av Haq. Filmen handler om et far-datter-forhold, og om sosial kontroll i innvandrermiljøer.

Iram Haq skrev manus til sin første kortfilm, Trofast, i 2003. Filmen ble regissert av Trond Fausa Årvaug og valgt som eneste norske bidrag til filmfestivalen i Venezia i 2004. I 2009 skrev Haq manus til, spilte i og regisserte animasjonsfilmen Skylappjenta. Filmen vant prisen The Ellen Award under kortfilmfestivalen Aspen Shortfest året etter. Skylappjenta ble dessuten utgitt som en bildebok av Cappelen Damm i 2009, med tegninger av Endre Skandfer.

Som skuespiller har Haq spilt i kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Blant annet hadde hun hovedrollen som Jasmin i filmen Import-eksport av Leon Bashir (2005) og rollen som Fatima Silmandar i NRKs tv-serie Borettslaget (2002).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.