Iram Haq er en norsk-pakistansk skuespiller, regissør, filmmanusforfatter og sanger. Haq er utdannet ved Westerdals reklameskole.

I 2013 skrev hun manus til og regisserte spillefilmen Jeg er din, en kjærlighetshistorie om en enslig mor, framstilt av Amrita Acharia. Filmen ble valgt som Norges Oscar-kandidat for 2014. Hva vil folk si kom i 2017, også både skrevet og regissert av Haq. Filmen handler om et far-datter-forhold, og om sosial kontroll i innvandrermiljøer.

Iram Haq skrev manus til sin første kortfilm, Trofast, i 2003. Filmen ble regissert av Trond Fausa Åurvåg og valgt som eneste norske bidrag til filmfestivalen i Venezia i 2004. I 2009 skrev Haq manus til, spilte i og regisserte kortfilmen Skylappjenta, hvor hun blander  animasjonsfilm og virkelige skuespillere. Filmen vant Ellen Award under kortfilmfestivalen Aspen Shortfest året etter. Skylappjenta ble dessuten utgitt som en bildebok av Cappelen Damm i 2009, med tegninger av Endre Skandfer.

Som skuespiller har Haq spilt i kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Blant annet hadde hun hovedrollen som Jasmin i filmen Import-eksport av Leon Bashir (2005) og rollen som Fatima Silmandar i NRKs tv-serie Borettslaget (2002).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.