International Federation of Airline Pilots – IFALPA

IFALPA er en internasjonal organisasjon for arbeidstakere og yrkesutøvere, etablert i London i april 1948. Hensikt med organisasjonen er å gi et formelt forum for yrkesflygere fra hele verden og være forbindelsesledd med og høringsorgan for, FN-organet International Civil Aviation Organisation – ICAO.

Yrkesflygernes perspektiv var utgangspunktet for ICAOs utarbeidelse og tilpassing av ICAO Standards and Recommended Practises – SARP (ICAO standarder of anbefalte prosedyrer), som anvendes for å regulere internasjonal, sivil luftfart og som gjorde det mulig å krysse grenserpå en sikker måte for passasjerer, mannskap og materiell. Prinsippene ligger fortsatt til grunn for samarbeidet mellom IFALPA og ICAO.

IFALPA har per 2019 over 100 medlemsorganisasjoner i 100 land, som representerer godt i overkant av 100.000 individuelle yrkesflygere.

IFALPA og bransjeorganisasjonen International Air Transport Organisation – IATA, er de eneste med permanent observatørstatus i ICAO Air Navigation Commission – ANC. ANC vurderer og anbefaler endringer i prosedyrer og bestemmelser overfor ICAO-rådet, innen fagområdene "Standards and Recommended Practises – SARP" og "Procedures for Air Navigation Services – PANS" (prosedyrer for flynavigasjonstjenester), som er verktøy i arbeidet for sikkerhet og effektivitet i internasjonal, sivil luftfart.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg