Ingrid Storholmen er en norsk lyriker og litteraturkritiker. Hun debuterte i 2001 med diktsamlingen Krypskyttarloven fulgt av Skamtalen. Graceland (2005). For begge samlingene har hun fått kritikerros. Den monumentale diktsamlingen Siriboka (2007) er tilsynelatende tradisjonell, men likevel et svært vellykket eksperiment med en stor hovedtekst om slekt og arv på nynorsk og en kortere margtekst på bokmål.

I 2009 kom Tsjernobylfortellinger som gjennom skiftende perspektiver og i sterke beretninger i poetisk prosa viser konsekvensene av kjernekraftulykken i 1986. Den engelske oversettelsen ble nominert til IMPAC-prisen 2015. Storholmen dramatiserte den selv for teater i samarbeid med regissør Birgitte Fjeld Bjørsvik, og forestillingen hadde premiere på Nord-Trøndelag Teater i 2015.

Hennes første barnebok, Mora som glemte at det var kveld, ble utgitt i 2012. I 2014 ga Storholmen ut dokumentarromanen Her lå Tirpitz, basert på senkningen av slagskipet Tirpitz  i 1944. Hun var i 2003 med på å starte LUJ – nordenfjeldske litteraturtidsskrift.

Ingrid Storholmen ble tildelt Sultprisen 2010 og Ole Vig-prisen i 2011. 

Aschehougs forfatterside om Ingrid Storholmen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.