Inge Grødum

Faktaboks

Inge Grødum
Født
13. august 1943, Ulefoss i Telemark

Den siste Japp av Inge Grødum. Avistegning fra 1992. Tegningen var en kommentar til at Freia ble solgt til Kraft General Foods, en del av det amerikanske Philip Morris-konsernet. Det blide ansiktet til Freias kjente «sjokoladegutt» er erstattet av daværende næringsminister Finn Kristensens bekymrede fysiognomi.

Av /KF-arkiv ※.

Artikkelstart

Inge Grødum er en norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine humoristiske, livfulle kommentartegninger i Aftenposten.

Han var elev av Erik Eriksen i 1969 og gikk deretter grafisk linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1970–1973. Hans karriere som avistegner startet i Nationen, fra 1973–1987. Siden 1987 har han vært fast tegner i Aftenposten med daglig kommentartegning. Han har illustrert en rekke bøker og hatt oppgaver for fjernsyn, ukepresse og reklame.

Grødum har hatt separatutstillinger i Norge og deltatt på kollektivutstillinger i utlandet. Han er representert i Sammlung Karikaturen & Cartoons i Basel. Flere av tegningene hans fra Aftenposten er utgitt samlet i bokform.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg