Ingar Tanum, norsk bokhandler, sønn av Johan Grundt Tanum. Han begynte i Johan Grundt Tanum Forlag og Bokhandel i 1948, ble kompanjong i farens firma i 1956, og eier og daglig leder av Tanum AS i 1971. I begynnelsen arbeidet han i forlaget, men det er først og fremst som bokhandler Ingar Tanum virket. I hans tid ble bokhandelen utvidet og fikk filialer en rekke steder i Oslo-området. I 1991 overdro han firmaet til sin datter, Anne Carine Tanum.

Tanum tok i 1972 initiativet til den første norske fagbokkjede, Sentral Bokhandel AS, senere Libris AS, hvor han fikk med seg Cathrine Holst som kjedens første daglige leder.

Ingar Tanum var også en av drivkreftene da bransjen fikk gjennomslag for opprettelsen av en høyere bokhandlerutdannelse ved Distriktshøgskolen i Telemark. Han satt i en årrekke sentralt i forhandlingene mellom Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening når det gjaldt nye bransjeavtaler. Han var også den som stod bak forslaget om omlegging og navneendring av bransjens fagblad, fra Norsk bokhandlertidende til det mer utadvendte Bok og samfunn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.