Inga Bejer Engh er en norsk jurist med allsidig praksis som statsadvokat og dommer. Siden 2018 er hun barneombud, i et seks års åremål.

Bejer Engh er mest kjent for sin rolle som aktor i rettssaken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik (22. juli-rettssaken) som pågikk våren 2012. Sammen med statsadvokat Svein Holden ledet hun utspørringen av tiltalte på en måte som medførte stor anerkjennelse blant rettssakkyndige. Det var særlig den direkte og presise spørsmålsstillingen de brukte i et forsøk på å svekke tiltaltes troverdighet som høstet ros.

Inga Bejer Engh tok juridisk embetseksamen (cand. jur.-eksamen) ved Universitetet i Oslo i 1997. Samme høst arbeidet hun som trainee i FN i New York med internasjonal rett som tema, og fra 1997 til 1999 var hun førstekonsulent i Justisdepartementet.

Deretter var hun fra 1999 til 2002 politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt, og arbeidet fra 2002 til 2003 som dommerfullmektig, først i Drammen tingrett, deretter i Oslo tingrett.

Sin lengste arbeidsperiode (2003–2014) har Bejer Engh hatt som statsadvokat i Oslo Statsadvokatembeter. Hun tok i 2013 sjefskurset på Forsvarets høgskole. Fra 2014 til 2018 var hun tingrettsdommer i Oslo tingrett.

Inga Bejer Engh overtar i 2018 stillingen som barneombud etter Anne Lindboe.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.