Interiør
Av .

Hyde er en restaurant på Fredensborg i Oslo med en stjerne i Michelinguiden. Hyde åpnet på slutten av 2019 og ble tildelt en Michelinstjerne i 2022.

Den drives av Matthew North, Atli Már Yngvason, Susanne Martens Låstad og Sverre Helge Bøyum, som hver eier en fjerdedel av restauranten.

Historie

I samme lokale drev Yngvason, Låstad og Bøyum restaurant Pjoltergeist fra 2013 til 2018. Det var et populært sted for restaurantfolk, med innovative retter der islandske råvarer ble kombinert med koreanske innslag.

Innovasjon

Matthew North kom inn som eier og kjøkkensjef i 2019 og ga restauranten navn etter sin mors pikenavn. Interiøret fikk samtidig noen endringer.

Kjøkkensjef North er kjent for å kombinere lokale råvarer med eksotiske krydder. Vinlisten inneholder både naturvin og klassiske viner.

Utmerkelser

I 2022 fikk restauranten en stjerne i Michelinguiden.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg