Hurra Torpedo

Rocketrio fra Oslo, dannet i 1992 av Kristopher Schau (perkusjon, koring), Aslag Guttormsgaard (gitar, perkusjon, vokal) og Egil Hegerberg (bass, vokal; også kjent fra Bare Egil Band). De har spilt sammen i andre band, som Black Debbath, Gartnerlosjen og Reidar Roses Orkester.

Hurra Torpedo kan ha vært verdens første band som spilte på hvitevarer. På scenen dengte Schau løs på dem med metallgjenstander, mens de to andre kompet på gitar og bass. Alle kalte seg Farbror Blå og var iført trange, blå, gammeldagse treningsdresser. Trioen debuterte allerede i 1992 med kassetten To håndfaste burgere. I 2005-06 fikk de en norsk hit med sin versjon av den gamle Bonnie Tyler-hiten Total Eclipse Of The Heart.

Albumet Kolossus Of Makedonia (2006), som besto av gamle og nye innspillinger, greide bare 38. plass. Men Hurra Torpedo var nå blitt en liveattraksjon, og turnerte bl.a. i USA og hele Europa. I 2010 kom dvd-en World Tour 2010 – Live At Rockefeller Music Hall. Høsten 2011 markerte bandet at de var oppløst med å gi ut ei fotobok, Hurra Torpedo: The Tour Of The United States Of The USA. Hurra Torpedo gjorde comeback i 2016.

Kristopher Schau er sønn av Finn Schau og er kjent som både programleder på radio, forfatter og vokalist i rockeband som The Datsuns, The Cumshots og The Dogs.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg