Hulen

Hulen er et studentdrevet utested og en alternativ konsertscene i Bergen. Stedet holder til i Sivilforsvarets gamle tilfluktsrom under Nygårdshøyden med inngang fra Olaf Ryes på Møhlenpris.

Hulen er organisert som en stiftelse hvor et styre (kalt Hulestyret) på idealistisk basis står for den daglige driften. Konserter preger programmet til Hulen, som liker å kalle seg en av Nord-Europas eldste rockeklubber.

Åpningen fant sted 17. mai 1969. Aktive Studenters Forening (ASF), som hadde tatt initiativet til å etablere Hulen, inviterte til tradisjonsrik 17. mai-meny bestående av øl og spekemat. Festen ble avsluttet med dans.

Som et resultat av at studentenes tilholdssted "Huset" og den tilhørende "Klubben" i kjelleren i Parkveien skulle rives for å få plass til det nye store Studentsentret, måtte studentene på leting etter et nytt klubblokale. Noe annet studenthus i datidens yngste studentby fantes ikke, og hverken Universitetet i Bergen eller Studentsamskipnaden i Bergen kunne tilby et midlertidig tilholdssted.

Ventetiden kunne bli inntil tre år før Studentsentret skulle stå ferdig og det mente ASF var uholdbart. Etter noe leting ble det tatt kontakt med Sivilforsvaret for å høre om det gamle tilfluktsrommet under Nygårdshøyden kunne leies. Sivilforsvaret stilte seg positivt, og for den symbolske sum av én krone inngikk ASF en 15-årig leieavtale.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg