Hotel Cæsar

Ibsen-kvartalet brukes som eksteriør i serien.
Ibsen-kvartalet
Lisens: CC BY NC SA 3.0
Blant skuespillerne i Hotel Cæsars første sesong finner vi fra venstre, Sofie Cappelen, Anette Hoff, Erik A. Schjerven og Sossen Krohg og Toralv Maurstad som mor og sønn Astrid og Georg Anker-Hansen.
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Hotel Cæsar er en norsk TV-serie, nærmere bestemt den lengstlevende norske såpeoperaen. TV 2-serien er skapt av Peter Emanuel Falck og Christian Wikander. Den gikk fra 1998 til 2017, det siste året på TV 2 Sumo.

Hotel Cæsar følger livet på det fiktive hotellet med samme navn i Oslo. De drøye 3000 episodene handler om eierfamilien Anker-Hansen og en lang rekke andre figurer. Serien har mange innslag av mer eller mindre destruktive handlinger, eksempelvis maktkamp, nedlatende språkbruk, løssluppen sex, alkoholisme og drapsforsøk. Av et stort antall skuespillere er Anette Hoff, Kim Kolstad og Sossen Krohg med i flest episoder.

Handling

«Et hjem for oss, et hjem for deg» er slagordet til hotellet som går tilbake til familiekonsernets grunnlegger Astrid Anker-Hansen. Hun er mor til Georg Anker-Hansen, som selv har barna Juni, Julie og Jens August Anker-Hansen.

Intrigene i Hotel Cæsar er mange. Blant de første er affæren mellom Georg Anker-Hansen og den markant yngre Ninni Krogstad. Denne får konsekvenser for konsernet. Seerne blir kjent med et stadig økende persongalleri. Det er høy forekomst av utroskap og dertil også hemmeligholdte foreldreskap. Hotellets slagord blir senere endret til «Rom for alt».

Om serien

Foruten å være den lengstlevende er Hotel Cæsar også Norges første daglige såpeopera. Serien er blant TV 2s mest sette; i den tidlige perioden lå de daglige seertallene på rundt 500 000. Med tidlig sendetid fikk serien kritikk for at det var mange barn blant seerne.

Hotel Cæsar har resultert i Gullruten-priser, blant annet ved utdelingen for 2010. Da ble hedersprisen tildelt Anette Hoff og Sossen Krohg.

Hotel Cæsar skulle også bli et betydningsfullt lærested for svært mange i norsk film- og TV-bransje. Tom Sterri, som både var regissør, produsent og skuespiller i serien, har illustrerende nok sagt følgende: «Jeg møter alltid barn av Cæsar, som jeg pleier å si, når jeg gjør andre TV-oppdrag».

Omfang: 34 sesonger / 3123 episoder. Hver episode er typisk på 20–25 minutter.

Et utvalg skuespillere

Under finner du alle skuespillere som oppfyller minst ett av følgende to kriterier: 1) karakteren er nevnt ovenfor i avsnittet Handling, og 2) karakteren er med i minst 800 episoder. Anette Hoff er med i flest – tett oppunder 2000 – episoder.

 • Sossen Krohg som Astrid Anker-Hansen
 • Toralv Maurstad som Georg Anker-Hansen
 • Anette Hoff som Juni Anker-Hansen
 • Elin Sogn som Julie Anker-Hansen
 • Kim Kolstad som Jens August Anker-Hansen
 • Henriette Lien som Ninni Krogstad (senere spilt av Sølje Bergman)
 • Tom Eddie Brudvik som Svein Krogstad
 • Karl Sundby som Åge Nygård
 • Rudy Claes som Eva Rosenkrantz
 • Ingrid J. Nordby som Benedicte Brubak
 • Nikis Theophilakis som Pelle Krogstad
 • Kim-Daniel Sannes som Storm Liland

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg