Hot Club de Norvège

Hot Club de Norvège er en norsk jazzgruppe dannet i 1979. Bildet viser Jon Larsen (gitar), Per Frydenlund (gitar), Svein Aarbostad (bass), og Ivar Brodahl (fiolin).
Hot Club de Norvège
Av .

Hot Club de Norvège er en norsk jazzgruppe dannet i 1979, med Jon Larsen (gitar), Per Frydenlund (gitar), Svein Aarbostad (bass), og Ivar Brodahl (fiolin). Sistnevnte ble erstattet av Finn Hauge (fiolin og munnspill) rundt 1990.

Faktaboks

Uttale
håt klʌb də nårvˈɛʒ

Gruppen er en anerkjent eksponent for den såkalte string swing-stilen, som ble utviklet av gitaristen Django Reinhardt og fiolinisten Stéphane Grappelli med gruppen Quintette du Hot Club de France, og har blitt et etablert navn både i Norge og flere andre land.

Bandet har samarbeidet med blant andre Ola Kvernberg, Jimmy Rosenberg og Vertavo-kvartetten, og spilte på Lillebjørn Nilsens «Tanta til Beate» (1982).

Utvalgt diskografi

  • String Swing (1981)
  • Gloomy (1984)
  • La Roue Fleurie med Angelo Debarre (1991)
  • Portrait of Django (1994)
  • Vertavo (1995; med Vertavo-kvartetten)
  • Moreno (1998)
  • White Night Stories med Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester (2002)
  • Django Music (2008)
  • Stardust med Gildas le Pape og Eva Scholten (2017)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg