Hot Club de Norvège

Hot Club de Norvège er en norsk jazzgruppe dannet i 1979. Bildet viser Jon Larsen (gitar), Per Frydenlund (gitar), Svein Aarbostad (bass), og Ivar Brodahl (fiolin).
Hot Club de Norvège
Av .

Artikkelstart

Hot Club de Norvège er en norsk jazzgruppe dannet i 1979 av Jon Larsen (gitar), Per Frydenlund (gitar), Svein Aarbostad (bass) og Ivar Brodahl (fiolin, fra 1980).

Faktaboks

Uttale
håt klʌb də nårvˈɛʒ

Gruppen er en anerkjent eksponent for den såkalte string swing-stilen, som ble utviklet av gitaristen Django Reinhardt og fiolinisten Stéphane Grappelli med gruppen Quintette du Hot Club de France, som Hot Club de Norvège er oppkalt etter. Gruppen har blitt et etablert navn både i Norge og flere andre land.

Medlemmer

Per 2020 er det kun Aarbostad som er igjen av den originale besetningen. Brodahl ble erstattet av Finn Hauge (fiolin og munnspill) rundt 1990. Stian Vågen Nilsen overtok for Frydenlund fra 2016, før den franske gitaristen Gildas Le Pape, blant annet kjent som session-musiker for black metal-bandet Satyricon, erstattet ham i 2018. I 2019 pensjonerte Jon Larsen seg, og Ola Erlien har siden da vært medlem av bandet.

Hot Club de Norvège har turnert hyppig både i Norge og i utlandet helt siden oppstarten. I Norge har gruppen vært spesielt knyttet til Djangofestivalen som Jon Larsen tok initiativ til i 1980, og som har vært arrangert årlig siden. Gruppen har også opptrådt på internasjonale jazzfestivaler. Hot Club de Norvège har samarbeidet med blant andre Biréli Lagrène, Ola Kvernberg, Jimmy Rosenberg, Stochelo Rosenberg og Vertavo-kvartetten, og spilte på Lillebjørn Nilsens «Tanta til Beate» (1982).

Utvalgt diskografi

  • String Swing (1981)
  • Gloomy (1984)
  • La Roue Fleurie med Angelo Debarre (1991)
  • Portrait of Django (1994)
  • Vertavo (1995; med Vertavo-kvartetten)
  • Moreno (1998)
  • White Night Stories med Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester (2002)
  • Django Music (2008)
  • Stardust med Gildas le Pape og Eva Scholten (2017)
  • Moment's Notice med Hallgeir Pedersen

Les mer i Store norske leksikon

  • musikk i Norge
  • jazz i Norge

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg