Horizon Nuclear Power

Horizon Nuclear Power er britisk energiselskap som ble opprettet i 2009 med hovedkvarter i Gloucester. Selskapet var opprinnelig et konsortium mellom E.ON og RWE, men ble i 2012 kjøpt opp av Hitachi som nå er moderselskapet til Horizon.

Bakgrunnen for etableringen av dette selskapet var at Storbritannia står overfor en omfattende fornyelse av sitt produksjonssystem for elektrisk energi. Det gjelder både kullkraftverk, som ikke tilfredsstiller dagens miljøstandarder, og de fleste kjernekraftverk, som er av eldre dato. Av landets 15 kjernereaktorer skal 12 fases ut innen 2024. Horizon har lagt frem planer om å bygge nye reaktorer ved de nedlagte kjernekraftverkene Wylfa og Oldbury. Disse kraftverkene var utstyrt med til sammen fire reaktorer av typen magnox som nå skal erstattes med GE Hitachis egen kjernereaktor ABWR.

ABWR er en tredjegenerasjons kokvannsreaktor med en ytelse på 1350 MW e. Siden konstruksjonen er forholdsvis ny, må den typegodkjennes av britiske myndighetsorganer (Office for Nuclear Regulation). Reaktortypen er allerede godkjent i USA og Japan og det er ventet at den også blir godkjent i Storbritannia i løpet av 2017. Horizon vil i så fall starte arbeidet med å føre opp de to første reaktorene ved Wylfa i 2019, med en forventet ferdigstillelse i 2025. Ytterligere to ABWR-reaktorer planlegges ved Oldbury-kraftverket, men tidspunkt for byggestart er ennå ikke fastsatt for disse.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg