Holistisk Forbund

Artikkelstart

Holistisk Forbund er en norsk livssynsorganisasjon for mennesker med et holistisk livssyn. Holisme er en idé om at alt som finnes inngår i en sammenhengende helhet, at alt er forbundet. Holistisk Forbund skiller mellom åndelighet og religion og står for en udogmatisk tilnærming til åndelige spørsmål og praksiser. Forbundet er nært knyttet til alternativbevegelsen, og mange av medlemmene har en tilknytning til alternativ åndelighet og terapi.

Holistisk forbund tilbyr alternative ritualer ved fødsel, konfirmasjon, ekteskapsinngåelse og gravferd, og arbeider politisk for å fremme alternative behandlingsformer og selvutvikling, og ivareta individers og gruppers rett og mulighet til å søke og utøve sitt eget livssyn. Forbundet er også opptatt av det kollektive og individuelle ansvaret mennesker har overfor hverandre, samfunnet for øvrig, og naturen.

Holistisk Forbund ble stiftet på alternativmessen i Oslo i 2002. Organisasjonen hadde i 2019 ca. 860 tellende medlemmer. Medlemsbladet Holisten utgis to ganger i året.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg