Hjelpekilden

Artikkelstart

Hjelpekilden Norge er en ideell organisasjon som ble opprettet i 2012 for å gi hjelp til mennesker som er i en bruddprosess med lukkede miljøer, primært religiøse. Den tilbyr samtaler, kontakt med psykolog og kontakt med andre som har opplevd liknende vanskeligheter som følge av brudd med, eller press fra, mer eller mindre lukkede, pietistiske og konservative miljøer (sekter).

Hjelpekilden har medlemmer og brukere med bakgrunn i trossamfunn som Jehovas vitner, Brunstad Kristelige Menighet, Guds menighet, Mariasøstrene og Mormonkirken.

Organisasjonen har som formål å informere allmennheten om lukkede religiøse miljøer og hvilken skadevirkning disse kan ha på barn og familierelasjoner. Den ønsker også å være en aktør som blir hørt i politiske spørsmål som har å gjøre med barns rettigheter, religionsfrihet og ytringsfrihet. Det er fra før opprettet tilsvarende støttegrupper i Danmark, Sverige (Hjälpkällan) og Finland.

Hjelpekilden er medlem av Frivillighet Norge og mottar støtte fra Extrastiftelsen i samarbeid med Redd Barna. Organisasjonen er politisk og religiøst nøytral.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg