Hilde Hefte

Faktaboks

Hilde Hefte
Født
1. september 1956, Kristiansand

Artikkelstart

Hilde Hefte er en norsk jazzsanger, musiker, låskriver og tekstforfatter.

Bakgrunn

Hefte spilte i ung alder saksofon og klarinett. Under utdannelsen ved Barratt-Due musikkinstitutt hadde hun klaver som hovedinstrument og sang som biinstrument. Hun har også utdannelse innen teater og pedagogikk, og har i en variert karriere både spilt teater og arbeidet som lærer, blant annet ved Agder Musikkonservatorium.

Kunstnerisk virksomhet

I Norge slo hun igjennom i 1999 med Round Chet's Midnight, hennes albumdebut og en hyllest til trompetisten og sangeren Chet Baker. I 2001 fulgte hun opp med Playsong – The Music of Bill Evans, som ble kåret til årets jazzproduksjon i fagtidsskriftet Jazznytt, og i 2003 kom Hildes Bossahefte, der hun selv står for mange av tekstene.

Short Stories fra 2013 består blant annet av tolkninger av låter av Peter Gabriel, Rickie Lee Jones og Randy Newman. På sistnevnte innspilling trakterte Hefte også piano, gitar, klokkespill, metallofon og vindharpe. Hun har ellers blant annet medvirket på Ola Kvernbergs Violin (2000) og produsert Bodil Niskas First Song (2000).

Hefte stiftet Norsk Jazzforlag i 2003 og Ponca Jazz Records i 2004. Hun har vunnet flere priser og fått en rekke stipendier, blant annet Vest-Agder Fylkeskommunes kunstnerstipend i 1998.

Biografi

Hilde Hefte var gift med pianisten Egil Kapstad fra 2003 frem til hans død i 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg