Hild Sofie Tafjord

Faktaboks

Hild Sofie Tafjord
Født
4. januar 1974, Langevåg

Artikkelstart

Hild Sofie Tafjord er en norsk musiker og waldhornist, og anvender også en rekke elektroniske instrumenter og laptop. Hun jobber ofte i eksperimenterende sammenhenger innen både jazz, rock og elektronika. I tillegg til å være utøvende musiker er hun komponist, performance-artist, produsent og pedagog.

Bakgrunn

Tafjord har studert musikk ved Toneheim Folkehøgskole, Hamar, blant annet sammen med Maja Ratkje, som hun senere har samarbeidet med i en rekke sammenhenger. Hun har senere utdannelse ved Universitetet i Oslo i perioden 1994 til 1995 og ved Norges Musikkhøgskole i fra 1996 til 2001, der hun studerte jazz og improvisasjonsmusikk med horn som hovedinstrument.

Karriere

Tafjord har laget musikk til teater, film, installasjoner, skulpturer og dans. Hun arbeider primært med improvisert elektronisk og akustisk musikk, og har vært en viktig del av improvisasjons- og støymusikkscenen både i Norge og utenlands i flere år. Hun har turnert mye i Europa, Asia og Amerika, og av internasjonale samarbeidspartnere kan Fred Frith, Ikue Mori, Wolf Eyes, Jaap Blunk, Mats Gustafsson og Per Henrik Wallin nevnes.

Hun har vært aktiv i duoen Fe-mail sammen med Maja Ratkje, trioene Agrare med Ratkje og Lotta Melin og Slinger med Lisa Dillan og Lene Grenager, og i kvartetten SPUNK med Grenager, Ratkje og Kristin Andersen. Hun har også spilt med blant andre Trondheim Jazzorkseter og Frode Gjerstad. Siden 2010 har hun spilt med kollektivet Zeitkratzer under ledelse av den tyske pianisten og komponisten Reinhold Friedl. Under eget navn har hun gitt ut albumene Kama (2007) og Breathing (2014).

Familie

Hun er datter av jazztubaisten Stein Erik Tafjord.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg