Herstedvester

Herstedvester er et dansk fengsel i Albertslund kommune, vest for København. I anstalten anbringes nå mannlige domfelte med psykiske problemer. Også varetektsfengslede kan anbringes der.

Faktaboks

også kjent som:

Herstedvester Fængsel, tidligere Anstalten ved Herstedvester

Tidligere mottok Herstedvester personer som var dømt til tidsubestemt forvaring i anstalt for psykisk avvikende lovovertredere. Anstaltens formål var å gi disse domfelte en behandling som var avpasset deres sjelelige særart. Herstedvester ble åpnet i 1935 som den første anstalten av denne typen, og ble til 1972 ledet av overlege Georg K. Stürup. Behandlingen var sterkt psykologisk-pedagogisk preget med sikte på å motivere de innsatte til å utnytte sine muligheter til å leve et sosialt akseptabelt samfunnsliv. Det ble lagt stor vekt på å tilrettelegge ettervernet.

Den tidsubestemte reaksjonen overfor psykisk avvikende lovovertredere ble opphevet i 1973. I stedet ble innført en mer begrenset adgang til tidsubestemt frihetsberøvelse når det er påkrevet for å forebygge fare for andres liv, legeme, helbred eller frihet ved nærmere angitte grovere forbrytelser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg