Herstedvester

Artikkelstart

Herstedvester er et dansk fengsel i Albertslund kommune, vest for København. I anstalten anbringes nå mannlige domfelte med psykiske problemer. Også varetektsfengslede kan anbringes der.

Faktaboks

Også kjent som
Herstedvester Fængsel, tidligere Anstalten ved Herstedvester

Tidligere mottok Herstedvester personer som var dømt til tidsubestemt forvaring i anstalt for psykisk avvikende lovovertredere. Anstaltens formål var å gi disse domfelte en behandling som var avpasset deres sjelelige særart. Herstedvester ble åpnet i 1935 som den første anstalten av denne typen, og ble til 1972 ledet av overlege Georg K. Stürup. Behandlingen var sterkt psykologisk-pedagogisk preget med sikte på å motivere de innsatte til å utnytte sine muligheter til å leve et sosialt akseptabelt samfunnsliv. Det ble lagt stor vekt på å tilrettelegge ettervernet.

Den tidsubestemte reaksjonen overfor psykisk avvikende lovovertredere ble opphevet i 1973. I stedet ble innført en mer begrenset adgang til tidsubestemt frihetsberøvelse når det er påkrevet for å forebygge fare for andres liv, legeme, helbred eller frihet ved nærmere angitte grovere forbrytelser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg