Henry Notaker

Faktaboks

Henry Notaker
Født
15. juli 1941, Halden

Artikkelstart

Henry Notaker er en norsk journalist og forfatter, best kjent for sine mange TV-programmer og bøker om matkultur.

Karriere

Notaker er cand.philol. fra Universitetet i Oslo, med norsk hovedfag. Han jobbet som journalist i Aftenposten fra 1967 til 1968, og redaksjonssekretær i Vår kirke fra 1968 til 1970.

I 1970 ble han ansatt i NRK, der han ble værende til 2004, i forskjellige stillinger: programsekretær (1971–1976), utenrikskorrespondent i Paris (1976–1979) og på ny programsekretær fra 1979.

Han sto bak flere kulturhistoriske TV-serier, som Kulinariske henrykkelser, Historiske henrykkelser og Gastronomi.

Forfatterskap

Han har utgitt en rekke bøker om politiske og gastronomiske emner, samt flere lærebøker i historie, religion og samfunnskunnskap.

Utvalgte utgivelser

  • Revolusjon i Portugal (1975)
  • Cæsars barnebarn (1982)
  • Gastronomi: Til bords med historien (1986, bakgrunn for fjernsynsserie 2004)
  • Ganens makt (1993)
  • Til bords med Ibsen (1994)
  • Appetittleksikon (1997)
  • Kokebøkene som opplysningslitteratur (2002)
  • Store norske kokebok og Apetittleksikon (2004, med Ingrid Espelid Hovig)

I 1997 mottok han Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg