Helsebiblioteket.no er et offentlig nettsted som gir helsetjenesten i Norge tilgang til norske og internasjonale fagressurser innen medisin og helsefag, som oppslagsverk, fagprosedyrer, retningslinjer, oppsummert forskning, databaser og tidsskrifter.

Deler av kunnskapsressursene er kun tilgjengelig for helsetjenesten, forvaltningen og utdanningsinstitusjoner, for å sikre at helsepersonell over hele landet, i alle helsetjenester, kan jobbe kunnskapsbasert. Mye av innholdet på Helsebiblioteket.no er også fritt tilgjengelig fra alle norske IP-adresser, og er en viktig kilde til kvalitetssikret helseinformasjon for hele befolkningen.

Helsebiblioteket drives av en avdeling ved Folkehelseinstituttet. Det ble lansert 6. juni 2006 og er fullfinansiert gjennom statsbudsjettet og de regionale helseforetakene. Før Helsebiblioteket.no ble etablert var det bare de store universitetssykehusene som hadde god tilgang til disse fagressursene. Helsebiblioteket.no ble som det første heldigitale biblioteket kåret til årets bibliotek for 2011 av Norsk Bibliotekforening.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg