Helsebiblioteket

Artikkelstart

Helsebiblioteket.no er et offentlig nettsted som gir helsetjenesten i Norge tilgang til norske og internasjonale fagressurser innen medisin og helsefag, som oppslagsverk, fagprosedyrer, retningslinjer, oppsummert forskning, databaser og tidsskrifter.

Deler av kunnskapsressursene er kun tilgjengelig for helsetjenesten, forvaltningen og utdanningsinstitusjoner, for å sikre at helsepersonell over hele landet, i alle helsetjenester, kan jobbe kunnskapsbasert. Mye av innholdet på Helsebiblioteket.no er også fritt tilgjengelig fra alle norske IP-adresser, og er en viktig kilde til kvalitetssikret helseinformasjon for hele befolkningen.

Helsebiblioteket drives av en avdeling ved Folkehelseinstituttet. Det ble lansert 6. juni 2006 og er fullfinansiert gjennom statsbudsjettet og de regionale helseforetakene. Før Helsebiblioteket.no ble etablert var det bare de store universitetssykehusene som hadde god tilgang til disse fagressursene. Helsebiblioteket.no ble som det første heldigitale biblioteket kåret til årets bibliotek for 2011 av Norsk Bibliotekforening.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg