Helge Iberg

pressebilde fra hjemmesiden. Begrenset gjenbruk

Helge Iberg, norsk pianist, komponist og forfatter. Iberg studerte musikk, idéhistorie og religionsvitenskap ved Universitetet i Oslo, blant annet under komponistene Olav Anton Thommessen og Ragnar Søderlind. Han har også vært musikalsk leder og arrangør for et stort antall teaterforestillinger og radio- og TV-produksjoner.

Ibergs musikalske virke befinner seg i spenningspunktet mellom jazz og klassisk samtidsmusikk. Ved siden av sitt musikalske virke har han et profilert kultur- og samfunnsengasjement som i de siste årene har resultert i en rekke kulturkritiske essays og artikler, samt bokutgivelsen Smaken av mørnet tid - tekster om tidsånd og dannelse (2008).

Helge Iberg har mottatt statens garantiinntekt for kunstnere siden 1998, og ble tildelt statens treårige arbeidsstipend i perioden 1993 til 1995. Han arbeider som musikkfaglig konsulent i TONO, og var medlem av styringsgruppa for kunstnermeldingen i perioden 1997–98. Iberg er også medlem av Norsk Komponistforenings musikkfaglige råd fra 2005.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.