Helge Iberg

pressebilde fra hjemmesiden. Begrenset gjenbruk

Helge Iberg, norsk pianist, komponist og forfatter. Iberg studerte musikk, idéhistorie og religionsvitenskap ved Universitetet i Oslo, blant annet under komponistene Olav Anton Thommessen og Ragnar Søderlind. Han har også vært musikalsk leder og arrangør for et stort antall teaterforestillinger og radio- og TV-produksjoner.

Ibergs musikalske virke befinner seg i spenningspunktet mellom jazz og klassisk samtidsmusikk. Ved siden av sitt musikalske virke har han et profilert kultur- og samfunnsengasjement som i de siste årene har resultert i en rekke kulturkritiske essays og artikler, samt bokutgivelsen Smaken av mørnet tid - tekster om tidsånd og dannelse (2008).

Helge Iberg har mottatt statens garantiinntekt for kunstnere siden 1998, og ble tildelt statens treårige arbeidsstipend i perioden 1993 til 1995. Han arbeider som musikkfaglig konsulent i TONO, og var medlem av styringsgruppa for kunstnermeldingen i perioden 1997–98. Iberg er også medlem av Norsk Komponistforenings musikkfaglige råd fra 2005.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.