Heidi Hauge, norsk sanger i en tradisjonell countrystil. Hun hadde stor kommersiell suksess med albumene Country Time (2000), Country Rose (2001), Country Girl (2001), Country Blue (2002), Country Dance (2002) og Country Jewels (2004), som gikk helt opp til 7. plass på VG-lista. De fire første ble solgt i over 170 000 eksemplarer i Norge. Hun var populær i land som Sverige, Danmark, Polen og Tyskland. Etter bruddet med Showtime Records i 2004 har Hauges plater solgt mye mindre.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

19. november 2011 skrev Egil Arnt Gundersen

Hei

her er noe jeg skrev til utgivelse i Skien, kanskje noe kan sakses herfra all den stund hun er på banen igjen?Hilsen Gundersen, ansvarlig for KORPS.HAUGE, HEIDI, countrysangerinneFødt i Skien i 1967 og startet sangen som hobby ved siden av utdannelse innen helsesektoren og jobb i barnehage før hun selv fikk egne barn. Fikk platekontrakt 1999 og slapp første CD i 2000 (”Country Time.”) Siden har det blitt flere - 9 soloalbum - stort platesalg (mer enn 400.000) og mange turneer og opptredener innen- og utenlands. Hun var ”Årets countrysanger” i Danmark, Tyskland, USA og Polen. Trappet ned virksomheten 2009, men høsten 2011 er hun på vei inn i rampelyset igjen sammen med The Eagle Hearth Band.

20. november 2011 svarte Jon Vidar Bergan

Jeg kan ikke bruke noe av dette. At hun er blitt kåret til "Årets countrysanger" i USA, syns jeg er meget usannsynlig! Og så lenge hun ikke har gitt ut noe nytt album, velger jeg å ikke ta med opplysningen om at hun nå spiller med The Eagle Hearth Band. (Et googlesøk avdekket at bandet heter The Eagle HEART Band, så dette bør du rette opp i dine notater)

6. desember 2011 skrev Arvid Berge

Fyller inn litt inside info.

She was placed as Number 1 on an Indie World Wide Chart several months in a row, and in 2003 Heidi was nominated by the Major Country Music Association (CMA) to the first "Global Artist Award" www.cmaworld.com...Dette er fakta og riktig, og hun er aldri blitt kåret til årets countrysanger i USA men hun har solgt til gull med Girl og Blue i Danmark samnt hun nådde 21 plass på den svenske VG lista med Country Girl uten at hun hadde satt sitt føtter i Sverige. Hun solgte ikke mye i Tyskland eller Polen siden ingen distibuerte cd`ene der men hun ble spilt mye der i motsetning til NRK søm frøs henne ut.Hun fikk heller ikke listeplasser som fortjent i VG da hun heller ikke var velkommen i særlig grad der IFPI hentet sine salgstall.På grunn av dette så gikk hun glipp av førsteplasser på VG lista noe som ville ført til enda bedre salg. Hun ble nominert og fikk tildelt en del priser i Polen, Tyskland og andre steder...har vel solgt nærmere 500 000 totalt men dalende kurve etter Showtime Records..
The Eagle Heart Band fremstår vel mer som ett hobbyband for Heidi Hauge...

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.