Skjermbilde fra

Hearthstone av Blizzard Entertainment. Gjengitt med tillatelse

Hearthstone: Heroes of Warcraft er et dataspill som baserer seg på Blizzards populære Warcraft-univers, og som er et digitalt samlekortspill. Spillet er utviklet og utgitt av amerikanske Blizzard Entertainment og ble gitt ut til PC 11. mars 2014. Senere har det også blitt lansert på håndholdte plattformer.

Spillet går stort sett ut på å sette sammen kortstokker av ulike samlekort, og deretter å bruke dem i kamper mot andre spillere. Hearthstone er i utgangspunktet gratis å spille, men det er mulig å bruke penger i spillet ved å kjøpe kortpakker. Disse pakkene kan også kjøpes ved å bruke en digital valuta som man opparbeider seg i spillet.

Hearthstone har blitt svært populært, og hadde ifølge Blizzard 20 millioner registrerte brukere allerede i september 2014, få måneder etter lansering. Det har også blitt en stor og etablert e-sport, og er et av de mest sette spillene på spillportalen Twitch.tv.

Siden lansering har Hearthstone blitt utvidet med en rekke utvidelsespakker av varierende omfang. Disse tilfører nye kort som spillerne kan skaffe seg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

26. april 2017 skrev Sigurd .

Journey to un'goro?

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.