Hearthstone

Skjermbilde fra
Av .

Artikkelstart

Hearthstone: Heroes of Warcraft er et dataspill som baserer seg på Blizzards populære Warcraft-univers, og som er et digitalt samlekortspill. Spillet er utviklet og utgitt av amerikanske Blizzard Entertainment og ble gitt ut til PC 11. mars 2014. Senere har det også blitt lansert på håndholdte plattformer.

Spillet går stort sett ut på å sette sammen kortstokker av ulike samlekort, og deretter å bruke dem i kamper mot andre spillere. Hearthstone er i utgangspunktet gratis å spille, men det er mulig å bruke penger i spillet ved å kjøpe kortpakker. Disse pakkene kan også kjøpes ved å bruke en digital valuta som man opparbeider seg i spillet.

Hearthstone har blitt svært populært, og hadde ifølge Blizzard 20 millioner registrerte brukere allerede i september 2014, få måneder etter lansering. Det har også blitt en stor og etablert e-sport, og er et av de mest sette spillene på spillportalen Twitch.tv.

Siden lansering har Hearthstone blitt utvidet med en rekke utvidelsespakker av varierende omfang. Disse tilfører nye kort som spillerne kan skaffe seg.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Sigurd .

Journey to un'goro?

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg