Vestfold Kunstmuseum, Haugar.

Lars Mæhlum. Begrenset gjenbruk

Haugar Vestfold Kunstmuseum er et regionsmuseum for kunst og kunsthåndverk i Tønsberg, som åpnet for publikum i 1995. Museet har, i tillegg til utstillingsvirksomhet, bygget opp en egen samling av kunst og kunsthåndverk, som eies av Stiftelsen Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Ved etableringen av museet fantes det ingen offentlig kunstsamling i Vestfold fylke. Samlingen er i vesentlig grad ervervet som gaver, enten fra Norsk kulturråd, Haugars venneforening eller donert fra kunstnere og samlere. Fra 2011 inngikk museet et omfattende samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB NOR om deponering av norsk og internasjonal kunst. Samlingen er ellers i vesentlig grad knyttet til Vestfold fylke og er ment å skulle vise utviklingen fra 1600-tallet og fram til i dag. I utstillingsssalene vises skiftende, kuraterte utstillinger av – fortrinnsvis – samtidskunst, fra inn- og utland.

Museet ble etablert 1993 som en stiftelse, med Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune som eiere. Det holder til i den tidligere Sjømannsskolen på Haugar, et tidligere tingsted fra vikingtiden. Museet er tegnet av arkitektene Andreas Hesselberg Bjercke og Georg Eliassen og sto ferdig i 1921. Siden 2009 har Haugar vært del av Vestfoldmuseene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.