Haugar Vestfold Kunstmuseum

Vestfold Kunstmuseum, Haugar.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Haugar Vestfold Kunstmuseum er et regionsmuseum for kunst og kunsthåndverk i Tønsberg, som åpnet for publikum i 1995. Museet har, i tillegg til utstillingsvirksomhet, bygget opp en egen samling av kunst og kunsthåndverk, som eies av Stiftelsen Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Ved etableringen av museet fantes det ingen offentlig kunstsamling i Vestfold fylke. Samlingen er i vesentlig grad ervervet som gaver, enten fra Norsk kulturråd, Haugars venneforening eller donert fra kunstnere og samlere. Fra 2011 inngikk museet et omfattende samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB NOR om deponering av norsk og internasjonal kunst. Samlingen er ellers i vesentlig grad knyttet til Vestfold og Telemark fylke og er ment å skulle vise utviklingen fra 1600-tallet og fram til i dag. I utstillingsssalene vises skiftende, kuraterte utstillinger av – fortrinnsvis – samtidskunst, fra inn- og utland.

Museet ble etablert 1993 som en stiftelse, med Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune som eiere. Det holder til i den tidligere Sjømannsskolen på Haugar, et tidligere tingsted fra vikingtiden. Museet er tegnet av arkitektene Andreas Hesselberg Bjercke og Georg Eliassen og sto ferdig i 1921. Siden 2009 har Haugar vært del av Vestfoldmuseene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg