Harald Rønneberg

Faktaboks

Harald Rønneberg
Født
11. august 1973, Oslo

Harald Rønneberg

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Harald Rønneberg er en norsk fjernsynsmedarbeider og programleder, oppvokst i Halden. Han er best kjent som programleder for talkshowet Senkveld, sammen med Thomas Numme.

Bakgrunn

Rønneberg er utdannet diplomøkonom, og var medarbeider i ulike programmer i NRK Fjernsynet i begynnelsen av 2000-tallet. Siden 2002 har han vært tilknyttet TV 2.

TV 2-gjennombrudd

Siden har Rønneberg særlig arbeidet i par med Thomas Numme, først som programleder i Idol i 2003, deretter samme høst som programleder i talkshowet Senkveld med Thomas og Harald. Duoen har også ledet utdelingen av Spellemannprisen flere ganger.

I Senkveld hadde Rønneberg rollen som Nummes sidekick. Stilen er åpen og umiddelbar, og han er ikke redd for å bruke seg selv. Serien «Harald gjør ting han ikke kan» fra 2003 til 2005 kulminerte med at han hoppet i Holmenkollbakken.

Harald Rønneberg er tildelt Gullruten fem ganger, blant annet beste mannlige programleder 2006, publikumsprisen i 2004 og Gullrutens hederspris (delt med Numme) i 2018, samme år som de takket for seg i Senkveld, etter totalt 435 programmer. De overlot programlederstolene til Stian Blipp og tidligere snøbrettkjører Helene Olafsen.

Siden 1998 er Rønneberg deleier i managementselskapet Plan-B og siden 2012 i produksjonsselskapet Plan-B TV.

Les mer i Store norske leksikon

1

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg