Harald Haugen

Faktaboks

Harald Haugen
Født
19. november 1941, Volda
Død
2. juni 2016

Artikkelstart

Harald Haugen var en norsk nyskapende bokhandler. Haugen overtok farens bokhandel i Volda, Jostein Haugen Bok og Papirhandel A/S, og drev den fra 1966 frem til en av de mest suksessrike i Norge, Haugen Bok. Haugen Bok satset fra 1978 på kupongannonser og postordresalg, særlig av større verk, og begynte allerede i 1998 med salg via Internett. Bokhandelen skiftet da også navn til Haugenbok.no. Trass i forholdsvis liten stab og nøkternt utgiftsnivå, var Haugen på disse områdene en foregangsmann i bokbransjen.

Harald Haugen hadde mange tillitsverv i bok- og papirhandelen både lokalt og sentralt; styremedlem i Den norske Bokhandlerforening 1982–88 og viseformann fra 1985. Han ble i 2001 den første til å motta Den norske Forleggerforenings bokhandlerstipend. Haugen var lenge med i Sentral Bokhandel og Libris, men brøt ut i 1994. Firmaet deltok siden i Nexus-samarbeidet og Norli Alliansen, men var fra 2004 frittstående.

Etter at Harald Haugen trakk seg tilbake fra den daglige driften solgte familien aksjene i Haugenbok.no til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, først 46 prosent i 2011, så de resterende i 2012.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg