Harald Haugen, norsk bokhandler. Overtok farens bokhandel i Volda, Jostein Haugen Bok og Papirhandel A/S, og drev den fra 1966 frem til en av de mest suksessrike i Norge, Haugen Bok. Satset fra 1978 på kupongannonser og postordresalg, særlig av større verk, og begynte i 1998 med salg via Internett (haugenbok.no). Trass i forholdsvis liten stab og nøkternt utgiftsnivå, har Haugen på disse områdene vært en foregangsmann i bokbransjen.

Mange tillitsverv i bok- og papirhandelen både lokalt og sentralt; styremedlem i Den norske Bokhandlerforening 1982–88 og viseformann fra 1985, og ble i 2001 den første til å motta Den norske Forleggerforenings bokhandlerstipend. Haugen var lenge med i Sentral Bokhandel og Libris, men brøt ut i 1994. Firmaet deltok siden i Nexus-samarbeidet og Norli Alliansen, men har siden 2004 vært frittstående.

Etter at Harald Haugen trakk seg tilbake fra den daglige driften har  familien solgt aksjene til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, først 46 prosent av i 2011, så de resterende i 2012.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.