Harald Haugen, norsk bokhandler. Overtok farens bokhandel i Volda, Jostein Haugen Bok og Papirhandel A/S, og drev den fra 1966 frem til en av de mest suksessrike i Norge, Haugen Bok. Satset fra 1978 på kupongannonser og postordresalg, særlig av større verk, og begynte i 1998 med salg via Internett (haugenbok.no). Trass i forholdsvis liten stab og nøkternt utgiftsnivå, har Haugen på disse områdene vært en foregangsmann i bokbransjen.

Mange tillitsverv i bok- og papirhandelen både lokalt og sentralt; styremedlem i Den norske Bokhandlerforening 1982–88 og viseformann fra 1985, og ble i 2001 den første til å motta Den norske Forleggerforenings bokhandlerstipend. Haugen var lenge med i Sentral Bokhandel og Libris, men brøt ut i 1994. Firmaet deltok siden i Nexus-samarbeidet og Norli Alliansen, men har siden 2004 vært frittstående.

Etter at Harald Haugen trakk seg tilbake fra den daglige driften har  familien solgt aksjene til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, først 46 prosent av i 2011, så de resterende i 2012.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.