Harald Gustav Nilsen, norsk tegner, illustratør, boktrykker og maler, særlig kjent for sine bokillustrasjoner i egne og andres bøker.

Han hadde fagbrev som boktrykker, og kunstnerisk utdannelse fra Carl von Hannos tegne- og maleskole (1924-29) og som elev ved Statens håndverks- og kunstindustriskole under Per Krohg og Karl Høgberg.

Harald Nilsen arbeidet i mange år i Aftenposten som teknisk leder ved den grafiske avdelingen. I tillegg skrev han artikler og tegnet til avisen, blant annet om Oslo og Oslomarka.

Han debuterte på Høstutstillingen 1930 og deltok siden på flere kollektivutstillinger, blant annet i Kunstnerforbundet og Tegnerforbundet. Han designet og illustrerte en rekke bøker og ga også ut mange bøker med egne tegninger og tekst, blant annet barneboken Merkelige dyr fra land og sjø (1946), Seks danske portretter (1954), Hjemme i Norge (1957), Seks boksamlere forteller (1960) og Kjære Oslo. - streiftog og skildringer (1982).

I 1954 og 1960 vant han priser i Årets vakreste bøker. Han var medlem i Tegnerforbundet og satt i Den Faste Jury (nå Den Nasjonale Jury) for Høstutstilingen i 1960- og 70-årene. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.