Harald Gustav Nilsen

Faktaboks

Harald Gustav Nilsen

Harald Nilsen

født:
7. april 1909, Kristiania
død:
17. mars 1997, Oslo

Harald Gustav Nilsen, norsk tegner, illustratør, boktrykker og maler, særlig kjent for sine bokillustrasjoner i egne og andres bøker.

Han hadde fagbrev som boktrykker, og kunstnerisk utdannelse fra Carl von Hannos tegne- og maleskole (1924-29) og som elev ved Statens håndverks- og kunstindustriskole under Per Krohg og Karl Høgberg.

Harald Nilsen arbeidet i mange år i Aftenposten som teknisk leder ved den grafiske avdelingen. I tillegg skrev han artikler og tegnet til avisen, blant annet om Oslo og Oslomarka.

Han debuterte på Høstutstillingen 1930 og deltok siden på flere kollektivutstillinger, blant annet i Kunstnerforbundet og Tegnerforbundet. Han designet og illustrerte en rekke bøker og ga også ut mange bøker med egne tegninger og tekst, blant annet barneboken Merkelige dyr fra land og sjø (1946), Seks danske portretter (1954), Hjemme i Norge (1957), Seks boksamlere forteller (1960) og Kjære Oslo. - streiftog og skildringer (1982).

I 1954 og 1960 vant han priser i Årets vakreste bøker. Han var medlem i Tegnerforbundet og satt i Den Faste Jury (nå Den Nasjonale Jury) for Høstutstilingen i 1960- og 70-årene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg