Hans Vonk, nederlandsk dirigent, hadde et bredt repertoar og en interesse for nyere musikk. Vonk var sønn av en musiker og studerte ved konservatoriet i Amsterdam. Han tok timer i dirigering hos Hermann Scherchen og Franco Ferrara. 

Vonks første oppgaver som dirigent var med den nederlandske nasjonalballetten. Han ble assistentdirigent ved Concertgebouworkesteret og var en tid gjest ved Royal Philharmonic Orchestra i London. Han var 1976-85 dirigent ved Den nederlandske opera i Amsterdam og 1980-91 ved Residensorkesteret i Haag.

Vonk var sjefdirigent for Sächsische Staatskapelle Dresden 1985-90. Han dirigerte ved Operaen i Dresden og gjestet på La Scala i Milano. I 1992 innledet han et engasjement ved St. Louis Symphony Orchestra. Han ble dette orkesterets sjefdirigent i 1995, men måtte slutte i 2002 på grunn av sykdom.

Vonk gjorde flere bemerkede plateinnspillinger, blant annet med musikk av Mozart, Claude Debussy, Maurice Ravel, Anton Bruckner og Gustav Mahler. Han gjestet Oslo-Filharmonien flere ganger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.