Hans Jacob Carstensen er en dansk medieleder i Egmont-konsernet som også spiller en sentral rolle i norsk medievirksomhet som styreleder i TV2

Carstensen er utdannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet 1989. Yrkeskarrieren startet 1989 i Jydsk Telefon AS der han var finansdirektør 1992-94, deretter prosjektdirektør i Tele Danmark AS 1994-97. Carstensen har også erfaring med svensk televirksomhet, som finansdirektør 1997-99 i Telenordia AB. Neste posisjon var som viseadministrerende direktør i Tele Danmark AS 1999-2000 og som konserndirektør i TDC Mobile International 2000-02.

Hans Jacob Carstensen hadde altså bred bakgrunn fra telebransjen da han samtidig med Steffen Kragh trådte inn i Egmont i 2002. Carstensen ble økonomidirektør og konserndirektør i Egmont-konsernet, og han regnes for å være konsernsjef Steffen Kraghs nærmeste medarbeider. Innen norsk mediebransje er Carstensen mest kjent som styreleder i TV2 AS fra 2007. TV2 ble i 2012 et heleid selskap innen Egmont Gruppen.

Hans Jacob Carstensen tillegges en stor del av æren for at Egmont-konsernet, trass i vekslende konjunkturer, har styrket sin økonomiske stilling som medie- og underholdningsselskap med virksomhet i 30 land. Årsresultatet for 2015 var det beste i konsernets historie, med et overskudd på over 1 milliard norske kroner. Omsetningen var totalt ca. 13.3 milliarder norske kroner.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.