Hans Granum

Faktaboks

Hans Granum
Født
8. juni 1915, Søndre Land
Død
desember 2005, Gjøvik
Av /Trondheim byarkiv.

Artikkelstart

Hans Granum var en norsk sivilingeniør som var en av pionerene i moderne norsk byggforskning.

Granum var professor i bygningsteknologi ved Arkitektavdelingen ved Norges tekniske høgskole (NTH) fra 1955 til 1982. Han var også prorektor ved NTH i 1963–1964.

Granum arbeidet i 1950–1955 ved Kontoret for byggforskning, som fra 1953 ble Norges byggforskningsinstitutt. Hans forskningsinnsats var med på å legge grunnen for innføringen av lette, velisolerte trekonstruksjoner i boligbyggingen i 1950-årene. Øvrige forskningsområder var særlig prefabrikasjon og systembygging, modulsamordning og standardisering, bruk av plast og aluminium i bygninger, økonomisk varmeisolering og energibruk i bygninger.

Kommentarer (1)

skrev paul Irgens

Knut Rose var en svært nær venn av meg og jeg leser en lang artikkel om han.Hans Granum var en av mine lærere ved NTH. Han var en stor pionér innen utviklingen av trehusbygging i Norge. Jeg leser en kort artikkel om han.Trodde SNL hadde klart å få med i denne nye utgaven mer om naturvitenskap og ingeniørkunst, at det ikke lenger hadde hovedvekt på humaniora og kunst. Dette er et bare et lite eksempel.Jeg setter pris på det som er skrevet om Knut; - men hans far var hovedbokholder hos Backe, hans oldefar var postbetjent kommet hit fra Frankrike/Provence for å hjelpe til med å bygge opp det norske postvesenet.Fr at det skal være nevnt,så er jeg selv utdannet arkitekt fra NTH/NTNU, forfatter og billedkunster.Ikke ingeniør.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg