Halmstad City lufthavn, sivil lufthavn for den svenske byen Halmstad i Hallands fylke på Sveriges vestkyst. Lufthavnen ligger ca. 4 km vest-nord-vest for byens sentrum.

Den første regulære lufthavnen for Halmstad ble åpnet i 1936, på området Slottsjorden, hvor Kattegattgymnasiet ligger i dag. Nærhet til en kirke førte senere til at lufthavnen ble flyttet til nåværende plassering, samlokalisert med en avdeling av det svenske luftforsvar.

I 1958 startet det svenske ruteflyselskapet Linjeflyg AB en rute mellom Halmstad og Stockholm lufthavn, Bromma, etterfulgt av rutetrafikk til Stockholm lufthavn, Arlanda. Etter at SAS kjøpte Linjeflyg AB i 1992, ble rutene ut fra Halmstad overtatt av selskapet Transwede AB, ruter som senere (i 1993), ble overtatt av selskapet Skyways AB. På slutten av nittitallet ble det påbegynt chartertrafikk direkte til Middelhavsområdet fra Halmstad.  

I dag (2012), opererer selskapet NextJet AB i samarbeid med selskapet Kullaflyg AB, ruter mellom Halmstad City lufthavn og Stockholm lufthavn, Arlanda.

ICAO:             ESMTIATA:             HADRullebaner:      01/ 19, 2261 m

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.