Hallgrim Kløve

Faktaboks

Hallgrim Kløve
Født
22. juni 1927, Moss
Død
25. januar 2010

Artikkelstart

Hallgrim Kløve var en norsk psykolog og pioner innen klinisk nevropsykologi. Han arbeidet sammen med Ralph Reitan ved University of Indiana, og var siden forsker ved University of Wisconsin der han ble professor i 1970. Kløve var i sitt tidlige arbeid i USA engasjert i studier av epilepsi og nevropsykologi. Han var også med på arbeider som har bidratt til å forstå hjernens lateralisering på 1950-tallet.

Fra 1971 arbeidet Kløve ved Universitetet i Bergen med å bygge opp klinisk nevropsykologi som fag. I denne perioden var han engasjert i nevropsykologiske undersøkelser av barn med det som den gang ble kalt MBD, nå ADHD. Han ble professor emeritus i 1997.

Kløve ble æresmedlem i Norsk Nevropsykologisk Forening i 2000, etter å ha vært foreningens første leder i 1996 og styremedlem i foreningen gjennom flere år. I tillegg var Kløve president i The International Neuropsychological Society (INS) 1987–88.

Norsk psykologforening ga Kløve æresmedlemskap i 1995, og han var tillike æresmedlem i den svenske nevropsykologiske foreningen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg