Halldor Krogh

Faktaboks

Halldor Krogh
født:
16. november 1951, Voss

Halldor Krogh er en norsk filmkomponist, gitarist og musikkprodusent. Han har utøvende musikerutdannelse fra Bergen musikkonservatorium og er utdannet filmkomponist ved Berklee College of Music i Boston og University of Southern California i Los Angeles.

Krogh begynte sin musikalske karriere som gitarist i bandene Veslefrikk og Nøkken på 1970 og 80-tallet og arbeidet som frilans musiker, komponist og arrangør fram til han ble ansatt som musikkprodusent i NRK i 1992.

Gjennom sin karriere har Krogh skrevet musikk til en rekke dokumentarfilmer, kortfilmer og TV-serier, i tillegg til musikk for scene og radio. Han har også arbeidet med musikk for stumfilm, både som komponist på filmer som Brudeferden i Hardanger (1926/2005) og Roald Amundsens sydpolferd (1912), og som produsent for Kringkastingsorkesterets filmmusikkonserter.

Siden 1998 har Krogh vært ansatt som fagansvarlig for lyd ved fjernsynsfagene på Høgskolen i Lillehammer, der han blant annet underviser i filmmusikk og musikkproduksjon.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg