Halldor Krogh er en norsk filmkomponist, gitarist og musikkprodusent. Han har utøvende musikerutdannelse fra Bergen musikkonservatorium og er utdannet filmkomponist ved Berklee College of Music i Boston og University of Southern California i Los Angeles.

Krogh begynte sin musikalske karriere som gitarist i bandene Veslefrikk og Nøkken på 1970 og 80-tallet og arbeidet som frilans musiker, komponist og arrangør fram til han ble ansatt som musikkprodusent i NRK i 1992.

Gjennom sin karriere har Krogh skrevet musikk til en rekke dokumentarfilmer, kortfilmer og TV-serier, i tillegg til musikk for scene og radio. Han har også arbeidet med musikk for stumfilm, både som komponist på filmer som Brudeferden i Hardanger (1926/2005) og Roald Amundsens sydpolferd (1912), og som produsent for Kringkastingsorkesterets filmmusikkonserter.

Siden 1998 har Krogh vært ansatt som fagansvarlig for lyd ved fjernsynsfagene på Høgskolen i Lillehammer, der han blant annet underviser i filmmusikk og musikkproduksjon.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.