Halldis Rønning, norsk dirigent og fiolinist, har gjestet flere ledende orkestre i Norge og i utlandet.

Rønning bestemte seg tidlig for å bli dirigent. Hun er utdannet ved Griegakademiet i Bergen 1997–99, Konservatoriet i Amsterdam 1999–2002 og Norges musikkhøgskole 2002–04 med diplomeksamen som dirigent.

I 2006 ledet hun Vietnam Nasjonale Symfoniorkester i konserter i Hanoi, som ledd i en markering av 35 år med kulturelt samarbeid mellom Vietnam og Norge. 

Rønning har gjestet ved flere orkestre i Skandinavia og Nederland, blant annet Göteborgs Symfoniker og Gävle Symfoniorkester. Hun hadde 2011–13 stillingen som assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, og gjestet Oslo-Filharmonien første gang i 2015. 

Rønning har jobbet med alle de norske forsvarskorpsene. Hun har vært musikkansvarlig ved Peer Gynt-forestillingene ved Gålåvatnet i Nord-Fron. 

Rønning har ledet en rekke oppførelser av samtidsmusikk, blant annet med ensemblene Cikada og BIT20. Hun har ledet Oslo Sinfonietta og Trondheim Sinfonietta, og  ble i 2014 kunstnerisk leder for konsertserien Avgarde i Bergen. I 2015 mottok hun Oddvar S. Kvams stipend for sin innsats for ny musikk. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.