Halldis Rønning, norsk dirigent og fiolinist, har gjestet flere ledende orkestre i Norge og i utlandet.

Rønning bestemte seg tidlig for å bli dirigent. Hun er utdannet ved Griegakademiet i Bergen 1997–99, Konservatoriet i Amsterdam 1999–2002 og Norges musikkhøgskole 2002–04 med diplomeksamen som dirigent.

I 2006 ledet hun Vietnam Nasjonale Symfoniorkester i konserter i Hanoi, som ledd i en markering av 35 år med kulturelt samarbeid mellom Vietnam og Norge. 

Rønning har gjestet ved flere orkestre i Skandinavia og Nederland, blant annet Göteborgs Symfoniker og Gävle Symfoniorkester. Hun hadde 2011–13 stillingen som assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, og gjestet Oslo-Filharmonien første gang i 2015. 

Rønning har jobbet med alle de norske forsvarskorpsene. Hun har vært musikkansvarlig ved Peer Gynt-forestillingene ved Gålåvatnet i Nord-Fron. 

Rønning har ledet en rekke oppførelser av samtidsmusikk, blant annet med ensemblene Cikada og BIT20. Hun har ledet Oslo Sinfonietta og Trondheim Sinfonietta, og  ble i 2014 kunstnerisk leder for konsertserien Avgarde i Bergen. I 2015 mottok hun Oddvar S. Kvams stipend for sin innsats for ny musikk. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.