Halden Arbeiderblad

Halden Arbeiderblad, dagsavis i Halden, grunnlagt 1929, utkommer mandag–lørdag. Amedia er største deleier i avisen. Redaktør: Hans-Petter Kjøge.

Avisens opplagstall i 2015 var 6306 for papiravisen og 6460 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 16 000 (Mediebedriftenes Landsforening).

Eierforhold i nyere tid

Sammen med Hamar Arbeiderblad ble avisen stående utenfor da A-pressen ble omorganisert til mediekonsern i 1990. Konsernet ble sittende med en minoritetsandel, mens lokale parti- og fagforeningslag ble sittende med strategisk viktige aksjeposter.

I 1999 gikk avisen ut av A-pressens annonsesamkjøring og innledet samarbeid med de Orkla-eide (senere Edda Media) avisene i Østfold. A-pressen forsøkte i 2003 å kjøpe aksjer som ville gi konsernet aksjemajoritet. Dette ble forhindret, noe som utløste en langvarig strid mellom avisen og konsernet om eierskapet. Striden ble bilagt ved et forlik 2008. Amedia AS eier nå 41,5 % av aksjene i avisen.

Ekstern lenke

Litteratur

  • Dalastøl, Oddvar: Halden arbeiderblad er 50 år, 1979, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg