Halden Arbeiderblad

Artikkelstart

Halden Arbeiderblad er en lokalavis som utkommer i Halden. Avisen ble grunnlagt i 1929 og eies av Amedia AS. Avisen dekker Halden og Aremark.

Eierforhold i nyere tid

Sammen med Hamar Arbeiderblad ble avisen stående utenfor da A-pressen ble omorganisert til mediekonsern i 1990. Konsernet ble sittende med en minoritetsandel, mens lokale parti- og fagforeningslag ble sittende med strategisk viktige aksjeposter.

I 1999 gikk avisen ut av A-pressens annonsesamkjøring og innledet samarbeid med de Orkla-eide (senere Edda Media) avisene i Østfold. A-pressen forsøkte i 2003 å kjøpe aksjer som ville gi konsernet aksjemajoritet. Dette ble forhindret, noe som utløste en langvarig strid mellom avisen og konsernet om eierskapet. Striden ble bilagt ved et forlik i 2008. Amedia AS eier nå 41,5 prosent av aksjene i avisen.

Opplag

År Opplag
2015 6306
2020 8013

Opplagstallene fra 2015 gjelder papirutgaven. Fra 2020 brukes netto opplagstall for digitalt abonnement og papirabonnement. Kilden er opplagstallene avisene rapporterer til Mediebedriftenes Landsforening (MBL) for andre halvår.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Dalastøl, Oddvar: Halden arbeiderblad er 50 år, 1979, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg