Folketallet i Haiti ble i 2016 anslått å være 10 847 334 av Verdensbanken. Forventet levealder har økt fra 56 år i 1995 til 63 år i 2015. Dyp fattigdom kombinert med sammenbrudd i økonomien og i den sosiale orden har ført til stor illegal utvandring til Dominikanske republikk og USA.

Omtrent 95 prosent av befolkningen er etterkommere etter afrikanske slaver. Resten er for det meste av blandet opphav, som gjennom det meste av landets historie har vært den styrende samfunnsklasse og gått under navnet «elite». 

Befolkningstettheten er svært høy, og flere steder er befolkningstettheten så stor at de knappe jordressursene er under et stort press. Cirka 60 prosent av befolkningen bor i byer. Tettest befolket er Cul-de-Sac-senkningen med Port-au-Prince, senkningen omkring innsjøen Étang Saumâtre og Artibonite-dalen. Hovedstaden Port-au-Prince er Haitis største by med rundt 2,44 millioner innbyggere (2015).

Det er religionsfrihet i Haiti. Av befolkningen er cirka 54 prosent prosent katolske og rundt 28 prosent protestanter (adventister, baptister, pinsevenner). Et ukjent, men betydelig antall praktiserer også voodoo, en tradisjonell, folkelig religionsform basert på elementer fra vestafrikanske religioner og katolisisme. Voodoo ble i 2003 offisielt anerkjent som religion i Haiti, på linje med de andre religiøse retningene.    

De offisielle språkene er fransk og haitisk kreolsk (haitisk) med ordforråd som i hovedsak kommer fra fransk. Mer enn 90 prosent av befolkningen har kreolsk som morsmål, og de øvrige er fullt tospråklige. Kreolsk har nå et standardisert skriftspråk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.