Faktaboks

Hachette
Uttale
aʃˈɛt

Hachette er et fransk mediekonsern som ble grunnlagt i 1826. Konsernet driver tv- og filmproduksjon, radiostasjoner, forlagsvirksomhet, magasiner og avisutgivelser. Motemagasinet Elle og ukebladet Paris Match er de mest kjente utgivelsene.

Hachette gikk i 1993 inn i konsernet Lagardère sammen med industriselskapet Matra, og er blitt et av de største europeiske mediekonglomerat. Hachettes virksomhet har forgreninger i flere land i tillegg til Frankrike. Det gjelder ikke minst forlagsvirksomhet i Italia, Spania og USA.

Hachette-navnet brukes i flere av Lagardères selskaper, blant annet Hachette Filipacchi Médias, som utgir aviser og magasiner i Frankrike og en rekke andre land.

Virksomheten startet i 1826 da Louis Hachette (1800–1864) overtok en bokhandel i Paris. Han startet også forlagsvirksomhet. I løpet av 1800-tallet ble virksomheten utvidet med bokutsalg på jernbanestasjoner og undergrunnsstasjoner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg