HTML, formateringsspråk benyttet for å lage hypertekst-dokumenter på World Wide Web. Koder, kalt tagger (eng. tags), angir funksjonen til en tekst, det vil si om den er en overskrift, et vanlig tekstavsnitt, en tabell, en punktliste eller en lenke til annen tekst. En tag kan også endre på utseendet til en tekst, for eksempel ved at ord kursiveres eller utheves. HTML-tagger for tekstens funksjon refererer til stilark (også kalt stilsett) der selve utseendet styres: I stilsettet avgjøres egenskaper som skrifttype, størrelse, justering, farge og så videre. Dette skillet mellom funksjon og utforming er spesielt viktig der man ønsker frihet til å bytte utseende uten å endre på hva som skal være overskrift og hva som skal være vanlig tekst, eller sørge for at hypertekst opprinnelig laget med tanke på pc-er, også skal være leselig på enheter med andre typer skjermer, som mobiltelefoner.

HTML er definert i metaspråket SGML, som det «utvidbare» formateringsspråket XML for webdokumenter er en forenklet utgave av.

Mange nettlesere kan vise HTML- eller XML-taggene til nettsiden man er inne på: Funksjonen er vanligvis plassert under «Kilde» i menyvalget «Vis».

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.