Hønefoss flyplass, Eggemoen  er en regional flyplass for byen Hønefoss med omland. Lufthavnen ligger ca. 7 km nordøst for byens sentrum. Flyplassen ble opprinnelig bygget av de tyske okkupasjonstyrker under annen verdenskrig og tatt i bruk i 1944. Planene var at flyplassen skulle være forflytnings-flyplass for tyske jager-, rekognosering og transportfly.

Etter krigen hadde den norske militære flyskole base på Eggemoen, drevet av Widerøe's Flyveselskap AS og selskapets instruktører.  Også selskapet Norfly A/S har hatt betydelig virksomhet på flyplassen.

I dag er flyplassen eiet av Trondrud Engineering AS og er betydelig opprustet de senere år og utvikles nå som en næringspark med utgangspunkt i flyplassanlegget. Flyplassen har i 2013 ikke regelbunden lufttrafikk.

Tronrudgruppen produserer blant annet spesialmaskiner samt driver flyvedlikehold og eiendomsdrift. I 2013 ble virksomheten tildelt skandinavisk agentur for den sveitsiske flyfabrikken Pilatus Aircraft Ltd., i byen Stanz i Sveits.

I forbindelse med utbyggingen av Oslo lufthavn, Gardermoen som hovedlufthavn, ble det vurdert om Eggemoen skulle utbygges som flyplass for lett luftfart, men prosjektet ble ikke gjennomført.

Flyplassens hjemmeside: Hønefoss flyplass, Eggemoen

Luftfartskoder:

ICAO: ENEG (brukes av lufttrafikktjenesten)

Rullebaner:Rullebane 04 / 22: 2.100 meter

Følgende kommersielle selskaper, luftfartsselskaper og flyklubber har base på flyplassen:

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.