Guro Kleven Hagen

Faktaboks

Guro Kleven Hagen
Født
11. mai 1994, Fagernes
Av .

Guro Kleven Hagen er en norsk fiolinist og regnes for å være en av Norges fremste klassiske utøvere. Hun har mottatt en rekke priser og gjort flere innspillinger, både som kammermusiker og som solist. Hun har også gitt konserter både i Norge og ellers i Europa.

Utdanning

Hagen var student ved Barratt Due musikkinstitutt fra 2001, først under Stephan Barratt-Due og senere under Alf Richard Kraggerud. Fra 2012 til 2016 studerte hun ved Hanns Eisler Hochschule für Musik i Berlin der hennes lærer var Antje Weithaas.

Karriere og priser

I 2010 vant Hagen Den norske solistpris i den norske musikkonkurransen Virtuos. Samme år mottok hun andreplass i Eurovision Young Eurovision Young Musicians, og som første norske artist i Menuhin Competition, EMCY-prisen. Av andre utmerkelser finner vi også Karolineprisen (2011), Arve Tellefsens Musikerpris (2014) og nominasjonen til Spellemannprisen for innspillingen Fait pleurer les songes (2017). Hun har også vært med på å utvide det norske fiolinrepertoaret ved at Ketil Bjørnstad har komponert musikk for henne.

Hagen har siden 2013 vært kunsterisk leder ved kammermusikkfestivalen Valdres sommersymfoni. Hun debuterte hos Oslo-Filharmonien i 2010, og ble i 2018 utnevnt som første konsertmester ved Operaorkesteret i Den Norske Opera & Ballett.

Innspillinger

  • Nine solos for nine violinists (2012)
  • Prokofjevs 2. og Bruchs 1. fiolinkonsert (2014)
  • Fait pleurer les songes (2017)
  • Ketil Bjørnstad og Guro Kleven Hagen: The Personal Gallery (2020)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg