Guide Rouge, innflytelsesrik fransk restaurant- og hotellguide, som ble utgitt første gang 1900 av dekkfabrikanten Michelin.

Michelin-guiden var i starten gratis og gav tips om blant annet bilverksteder, bensinstasjoner, overnattingssteder, spisesteder. Senere har guiden fokusert på restauranter og hoteller, og Guide Rouge har i dag en stab som reiser rundt i Europa og utfører hemmelig testing av bedrifter i bransjen. Restauranter med særlig høy kvalitet tildeles inntil tre stjerner i guiden.

I Norge finnes det per 2015 én restaurant med to stjerner i Guide Rouge: Maaemo i Oslo. Tidligere har også Bagatelle og daværende kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm blitt tildelt to stjerner i Guide Rouge. Oslo-restaurantene Ylajali, Statholdergaarden og Fauna har én stjerne hver.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. februar 2015 skrev Svein Askheim

Vanlig navn brukt i Norge er Michelin-guiden.

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.