Guide Rouge, innflytelsesrik fransk restaurant- og hotellguide, som ble utgitt første gang 1900 av dekkfabrikanten Michelin.

Michelin-guiden var i starten gratis og gav tips om blant annet bilverksteder, bensinstasjoner, overnattingssteder, spisesteder. Senere har guiden fokusert på restauranter og hoteller, og Guide Rouge har i dag en stab som reiser rundt i Europa og utfører hemmelig testing av bedrifter i bransjen. Restauranter med særlig høy kvalitet tildeles inntil tre stjerner i guiden.

I Norge finnes det per 2017 én restaurant med tre stjerner i Guide Rouge: Maaemo i Oslo. Oslo-restaurantene Kontrast og Statholdergaarden, samt RE-NAA i Stavanger har én stjerne hver. Tidligere har også Bagatelle og daværende kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm blitt tildelt to stjerner i Guide Rouge. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. februar 2015 skrev Svein Askheim

Vanlig navn brukt i Norge er Michelin-guiden.

22. februar svarte Svein Askheim

Takk, nå er det flettet inn, men navnet Michelinguiden i ett ord gir ingen treff. For øvrig fikk en sushi-restaurant i Stavanger en stjerne i 2017.

16. mars svarte Guro Djupvik

Hei Svein,
Takk for innspill. Jeg har gjort de alternative navnene og stavemåtene søkbare, og kikker på sushi-restauranten, siden vi ikke har noen fagansvarlig for dette området per i dag.

Vennlig hilsen Guro i redaksjonen

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.