Guide Rouge, innflytelsesrik fransk restaurant- og hotellguide, som ble utgitt første gang 1900 av dekkfabrikanten Michelin.

Michelin-guiden var i starten gratis og gav tips om blant annet bilverksteder, bensinstasjoner, overnattingssteder, spisesteder. Senere har guiden fokusert på restauranter og hoteller, og Guide Rouge har i dag en stab som reiser rundt i Europa og utfører hemmelig testing av bedrifter i bransjen. Restauranter med særlig høy kvalitet tildeles inntil tre stjerner i guiden.

I Norge finnes det per 2017 én restaurant med tre stjerner i Guide Rouge: Maaemo i Oslo. Oslo-restaurantene Kontrast og Statholdergaarden, samt RE-NAA i Stavanger har én stjerne hver. Tidligere har også Bagatelle og daværende kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm blitt tildelt to stjerner i Guide Rouge. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. februar 2015 skrev Svein Askheim

Vanlig navn brukt i Norge er Michelin-guiden.

22. februar 2017 svarte Svein Askheim

Takk, nå er det flettet inn, men navnet Michelinguiden i ett ord gir ingen treff. For øvrig fikk en sushi-restaurant i Stavanger en stjerne i 2017.

16. mars 2017 svarte Guro Djupvik

Hei Svein,
Takk for innspill. Jeg har gjort de alternative navnene og stavemåtene søkbare, og kikker på sushi-restauranten, siden vi ikke har noen fagansvarlig for dette området per i dag.

Vennlig hilsen Guro i redaksjonen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.