Gueuze, tradisjonell belgisk øltype. Gueuze er en blanding av flere årganger lambic. 

Vanligvis brukes ett og to til tre år gammel lambic. Ung lambic inneholder en rest av sukker som fører til en viss ettergjæring på flaskene, som korkes med champagnekork. En gueuze vil derfor være rik på kullsyre. Annen gangs gjæring på flaske gir normalt 6 % alkohol, men sterkere varianter forekommer også. Flaskene får 6-18 måneders lagring på bryggeriet før de sendes på markedet.

I utgangspunktet er gueuze et meget syrlig øl, men den finnes i mange søte versjoner. Betegnelsene oud og tradition indikerer at ølet er laget uten tilsetting av sukker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.