Grytdalen naturreservat i Sør-Trøndelag

Opprinnelig vernet i 1978 som landskapsvernområde i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag. Opprettet som naturreservat i 1992 og utvidet i sammenheng med verneplan for barskog. Fra 22.12.2006 omfatter verneområdet et areal på 40618 daa. 

Formålet med vernet er å ta vare på et barskogområde som er typisk for regionen. Reservatet har både gran- og furuskog med mye myr og generelt et egenartet natur- og kulturlandskap. Faunaen i området er hovedsakelig fredet, med unntak av jakt på hjort og rype. Det er iverksatt strengt vern av den verdifulle floraen i reservatet. Berggrunnen består hovedsaklig av granodiorittisk gneis.

I tilknytning til Songli forsøksgård drives vitenskapelig forskning i reservatet, som står under forvaltning av Direktoratet for naturforvaltning.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

3. september 2012 skrev Jon Petter Lauvstad

Det finnes også et Grytdalen Naturreservat i Telemark kommune. Se f.eks. Wikipedia-artikkel, http://no.wikipedia.org/wiki/Grytdalen_naturreservat_(Telemark)

Det kan derfor være hensiktsmessig også for SNL å skille mellom Grytdalen Naturreservat i hhv Sør-Trøndelag og Telemark.

4. september 2012 skrev Kåre Olerud

Takk for nyttig tips, Jon Petter! Jeg skriver en ny artikkel om Grytdalen naturreservat i Telemark.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.