Grytdalen naturreservat i Sør-Trøndelag

Artikkelstart

Opprinnelig vernet i 1978 som landskapsvernområde i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag. Opprettet som naturreservat i 1992 og utvidet i sammenheng med verneplan for barskog. Fra 22.12.2006 omfatter verneområdet et areal på 40618 daa.

Formålet med vernet er å ta vare på et barskogområde som er typisk for regionen. Reservatet har både gran- og furuskog med mye myr og generelt et egenartet natur- og kulturlandskap. Faunaen i området er hovedsakelig fredet, med unntak av jakt på hjort og rype. Det er iverksatt strengt vern av den verdifulle floraen i reservatet. Berggrunnen består hovedsakelig av granodiorittisk gneis.

I tilknytning til Songli forsøksgård drives vitenskapelig forskning i reservatet, som står under forvaltning av Direktoratet for naturforvaltning.

Kommentarer (2)

skrev Jon Petter Lauvstad

Det finnes også et Grytdalen Naturreservat i Telemark kommune. Se f.eks. Wikipedia-artikkel, http://no.wikipedia.org/wiki/Grytdalen_naturreservat_(Telemark)Det kan derfor være hensiktsmessig også for SNL å skille mellom Grytdalen Naturreservat i hhv Sør-Trøndelag og Telemark.

skrev Kåre Olerud

Takk for nyttig tips, Jon Petter! Jeg skriver en ny artikkel om Grytdalen naturreservat i Telemark.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg