Grupo Santander er et spansk bankkonsern og en av verdens største finansinstitusjoner. Konsernet stammer fra Banco Santander grunnlagt i 1857, og ble etablert gjennom en fusjon med Banco Central Hispano i 1999. Santander er etablert i en rekke land på flere kontinenter.

Santander Consumer Bank

I Norge er konsernet representert gjennom Santander Consumer Bank, en finansinstitusjon med betydelig virksomhet innen bil- og fritidsfinansiering, kredittkort og forbrukslån.

Historikk

Banco Santander ble etablert i Santander i Spania i 1857. Spania var på denne tiden en kolonimakt, og 76 forretningsmenn gikk sammen om å opprette en bank for å drive handel orientert mot Latin-Amerika. I begynnelsen var hovedaktiviteten eksport av hvete fra Castilla til Latin-Amerika, den foregikk i hovedsak fra havnen i Santander. Banco Santander kjøpte senere opp flere banker i Spania og Latin-Amerika, og etablerte seg internasjonalt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg