Gonzalo Higuaín, argentinsk fotballspiller, med posisjonen spiss på SSC Napoli og det argentinske landslaget.

Higuaín er kjent for sin fysikk, fart og avslutningsegenskaper, og er ansett som en av de beste spissene i verden. Han vant flere store trofeer med Real Madrid og er en sentral del av det argentinske landslaget.

Higuaín startet sin profesjonelle karriere i en av Argentinas største klubber, River Plate, og fikk sin førstelagsdebut i 2005. Han ble regnet som et stort talent og spilte 47 kamper og skåret 20 mål for klubben før han ble hentet til den spanske hovedstadsklubben Real Madrid i 2007.

Han fikk sin debut for Real Madrid i januar 2007, men hans definitive gjennombrudd kom ikke før to år senere. I sesongen 2008/2009 spilte han 34 kamper og skåret 22 mål for Los Blancos i den spanske ligaen. Han har siden etablert seg som en av de fremste angrepsspillerne i Europa og har totalt spilt 232 kamper og skåret 108 mål for Real Madrid (per oktober 2012). Som en del av Real Madrid vant Higuaín den spanske serien tre ganger, den spanske cupen én gang og den spanske Supercupen to ganger.

Higuaín ble født i Frankrike, men er oppvokst i Argentina og fikk innvilget argentinsk statsborgerskap i 2007. Han fikk sin debutkamp og skåret sitt første mål for landslaget i 2009. Året etter deltok han i sitt første store internasjonale mesterskap da han ble tatt ut i troppen til VM i Sør-Afrika i 2010. Under mesterskapet scoret han fire mål totalt, derav ett hat trick mot Sør-Korea. Han står oppført med 30 kamper og 16 scoringer for Argentina (per oktober 2012).

  Foreslå endringer i tekst

  Foreslå bilder til artikkelen

  Kommentarer

  Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

  Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

  Du må være logget inn for å kommentere.